Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 6 łyżek
kasza 2 łyżki
pieczarki 40 dkg
śmietana 12% 2 łyżki
cebula mała 1
sól
pieprz
olej do smażenia
woda 0,5 szklanki
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z pieczarkami

Cebulę drobno pokroić i zeszklić na oleju. Pieczarki umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Udusić razem z cebulą. Doprawić solą i pieprzem. Ryż i kaszę ugotować. Dodać do nich ¾ pieczarek. Wymieszać. Do reszty pieczarek dodać wodę dokładnie wymieszaną z mąką oraz śmietanę. Razem podgrzewać cały czas mieszając aż sos zgęstnieje. Risotto polewać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak