Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki do risotto
-
parmezan
50 g -
pieczarki
1 kg -
ryż do risotto
250 g -
wino białe wytrawne
300 ml -
masło
4 kostki -
sól do smaku
1 szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta -
natka pietruszki
1 pęczek -
czosnek ząbki
2 szt -
oliwa
200 ml
Bulion drobiowy
-
ćwiartki z kurczaka
2 szt -
woda zimna
5 l -
Liść laurowy suszony Prymat
4 szt -
Ziele angielskie całe Prymat
8 szt -
włoszczyzna
1 szt -
cebula biała
0,5 szt
Przepis i sposób przygotowania Risotto z pieczarkami
Kroki postępowania








Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się