Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z indykiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwa 3 łyzki
filet z indyka 300 gam
cebula 1 sztuka
ząbek czosnku 2 sztuki
groszek zielony 0,5 szklanki
bulion drobiowy 1,5-2 litry
białe wino 300 ml
koncentrat pomidorowy 1 łyzeczka
sól i pieprz do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z indykiem

W garnku na rozgrzanej oliwie z oliwek obsmażamy mięso, pokrojone w kostkę , delikatnie doprawiamy do smaku , zdejmujemy mięso do miski. Na tłuszczu szklimy pokrojoną cebulkę i czosnek, a gdy się zeszkli dodajemy surowy ryż. Chwilę smażymy aż ryż będzie błyszczący, dolewamy win o i dusimy. Dodajemy mięso, pokrojoną w kostkę paprykę, obraną i starta na tartce marchew,oraz zielony groszek. Dusimy powoli podlewając bulionem i ciągle mieszając, dodajemy łyżkę koncentratu i doprawiamy do smaku, danie jest gotowe w około 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kolorowa 03.11.2014 18:27
smacznie wygląda ;)
cukiereczek 03.11.2014 17:32
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak