Risotto z gorgonzolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

  • masło

    2 lyzki
  • ryż do risotto

    450g
  • rosół

    750ml
  • ser gorgonzola

    20g
  • só, pieprz

  • parmezan

    2lyzki starty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posiekaną cebulę obsmażyć na rozgrzanym maśle po czym dodać ryż i trzymać na dużym ogniu ok. 2 minut.
Następnie wlać rosół oraz wino.
Całość wymieszać i pozostawić na ogniu do momentu, aż ryż wchłonie cały płyn, wówczas dodać ser i dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem posypać parmezanem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat