Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Risotto z gorgonzolą

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała
masło
2 lyzki
ryż do risotto
450g
rosół
750ml
ser gorgonzola
20g
só, pieprz
parmezan
2lyzki starty

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z gorgonzolą

Posiekaną cebulę obsmażyć na rozgrzanym maśle po czym dodać ryż i trzymać na dużym ogniu ok. 2 minut.
Następnie wlać rosół oraz wino.
Całość wymieszać i pozostawić na ogniu do momentu, aż ryż wchłonie cały płyn, wówczas dodać ser i dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem posypać parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak