Risotto z gorgonzolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

  • masło

    2 lyzki
  • ryż do risotta

    450g
  • rosół

    750ml
  • ser gorgonzola

    20g
  • só, pieprz

  • parmezan

    2lyzki starty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Posiekaną cebulę obsmażyć na rozgrzanym maśle po czym dodać ryż i trzymać na dużym ogniu ok. 2 minut.
Następnie wlać rosół oraz wino.
Całość wymieszać i pozostawić na ogniu do momentu, aż ryż wchłonie cały płyn, wówczas dodać ser i dokładnie wymieszać.
Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Przed podaniem posypać parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat