Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Risotto z boczkiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek 50 dag
ryż 1 szkl
cebula 1 szt
bulion 2 szkl
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z boczkiem

Kroki postępowania

1
Boczek pokroić w kosteczkę.
Krok 1 - Risotto z boczkiem foto
2
Cebulę obrać i również pokroić w kostkę.
Krok 2 - Risotto z boczkiem foto
3
Boczek podsmażyć na patelni, a następnie dodać cebulę i razem smażyć.
Krok 3 - Risotto z boczkiem foto
4
Gdy cebula się zeszkli wsypać ryż i razem smażyć 10 min, ciągle mieszając. Następnie wlać połowę bulionu i gotować na małym ogniu, aż ryż wchłonie bulion. Następnie wlać resztę bulionu, doprawić do smaku pieprzem, solą oraz papryką i nadal dusić na małym ogniu, aż ryż wchłonie bulion i będzie miękki.
Krok 4 - Risotto z boczkiem foto
5
Risotto podawać od razu po przygotowaniu na ciepło.
Smacznego!!!
Krok 5 - Risotto z boczkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.05.2014 00:17
Dobre jedzenie.
ppaulina 05.09.2013 17:57
lubie taki ryż
wyattearp 05.09.2013 13:48
pychota!!!!!!!!!!!
JOANNA16 05.09.2013 10:31
mniam pychota
Marta1986 04.09.2013 18:26
pyszności mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak