Risotto śliwkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

produkty główne

  • ryż

    100 g
  • śliwki fioletowe

    12 szt
  • wino białe wytrawne

    250 ml

Dodatki

  • cukier brązowy

    5 łyżeczka
  • Imbir mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy torebkę ryżu. Czyścimy i drylujemy śliwki. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju rzepakowego. Dodajemy cukier, imbir, podlewamy białym widem, dusimy pod przykryciem. Po około 15 min łączymy z ugotowanym ryżem i jeszcze chwilkę razem przesmażamy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Habibi 28.01.2017 17:32
Tego ryżu to chyba trochę za mało na tę ilość wina i śliwek :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat