Risotto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • 20 dag szynki

  • 15 dag pieczarek

  • cebula

  • 3 ząbki czosnku

  • 3 duże pomidory

  • 10 dag kukurydzy z puszki

  • szczypiorek

  • Przyprawa curry orientalna Prymat

  • olej

  • sól, pieprz

  • ananas z puszki

    kilka plastrów
  • bulion

    1 l
  • ryż

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bulion gotujemy.Szynkę,czosnek i paprykę kroimy w kostkę.Cebule siekamy.Pieczarki kroimy w kostkę.Na rozgrzanym oleju smażymy ryż,aż będzie szklisty.Do ryżu dodajemy pokrojone składniki.Smażymy kilka minut mieszając.Wlewamy bulion.Pomidory i ananasa kroimy w kostkę i z kukurydzą przekładamy na patelnię.Przyprawiamy i gotujemy na małym ogniu,aż ryż wchłonie bulion (ok.20 min.).Dekorujemy szczypiorkiem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 23.08.2011 10:40
wow uwielbiam risotto

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat