Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Razowy chleb z suszonym jabłkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka żytnia 0,5 kg
mąka żytnia pełnoziarnista 0,5 kg
kefir 800 ml
jabłka suszone 250 gram
kminek 15 gram
sól do smaku 1 szt
zakwas żytni 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Razowy chleb z suszonym jabłkiem

Wszystkie składniki dokładnie mieszam ze sobą i odstawiam na około 2 godziny do wyrośnięcia.

Po tym czasie ciasto przekładam do formy i wstawiam do pieca rozgrzanego do 40 stopni na około godzinę.

Po tym czasie podkręcam temperaturę do 180 stopni i piekę godzinę czasu.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak