Razowiec z rabarbarem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pełnoziarnista

    2 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • soda oczyszczona

    1 łyżeczka
  • aromat waniliowy

  • siemię lniane

    2 łyzki
  • kefir

    1 szkl
  • olej

    1 szkl
  • rabarbar

    1/2 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mielone siemię lniane zaparzamy 6 łyżkami wrzątku. Do miski wysypujemy składniki suche: mąkę, cukier, proszek do piecz, sodę, cukier waniliowy, mieszamy.

W drugiej misce mieszamy składniki mokre: kefir, siemię lniane, olej, przelewamy do suchych i mieszamy wszystko aż powstanie gładkie ciasto.


Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Na wierzchu układamy rabarbar pokrojony w kostkę i rozkruszony ser. Pieczemy godzinę w 180 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
krokus 24.05.2016 22:16
fajne ciasto
KORAL 24.05.2016 18:49
Świetnie wygląda
IZABELA29 24.05.2016 17:44
Swietny wypiek
Lis 24.05.2016 14:10
Smakowicie się zapowiada:)
Mniam 24.05.2016 11:03
Fajne ciasto na mące pełnoziarnistej.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat