Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

razowa tarta

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka razowa 130 g
masło 85 g
cukier trzcinowy 4 łyżki
jajko 1 szt
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: razowa tarta

Mąkę wymieszałam z cukrem i solą. Dodałam pokrojone na małe kawałki masło i jajko i zagniotłam ciasto. Wstawiłam na godzinę do lodówki.
Formę wysmarowałam masłem. Wyłożyłam ciastem. Przykryłam całość folią aluminiową i wysypałam na to obciążenie-fasolę. Piekłam w 190 stopniach przez 15 minut. Potem zdjęłam folię z fasolą i piekłam jeszcze około 15 minut.
Podałam z kremem budyniowym.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 01.02.2014 16:57
świetna tarta
Agata3 01.02.2014 16:19
fajny pomysł na tarte :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak