Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ravioli z nadzieniem pieczarkowo- oliwkowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki na ciasto

mąka 2 szklanki
jajko 1 szt
woda letnia 2/3 szklanki
sól do smaku

składniki na nadzienie

pieczarki 10 dag
oliwki czarne 10 dag
cebula biała 1 szt
żółtko jajek 1 szt
olej 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ravioli z nadzieniem pieczarkowo- oliwkowym

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Pieczarki opłukać, pokroić i razem z cebulą usmażyć na oleju. Oliwki odcedzić i razem z pieczarkami rozdrobnić blenderem.
Krok 1 - Ravioli z nadzieniem pieczarkowo- oliwkowym foto
2
Dodać żółtko, bułkę tartą, przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać. Z podanych składników zagnieść ciasto, cienko rozwałkować, wykrawać kieliszkiem krążki. Na każdym kłaść porcję nadzienia, nakryć drugim krążkiem i zlepić brzegi widelcem.
Krok 2 - Ravioli z nadzieniem pieczarkowo- oliwkowym foto
3
Gotować przez kilka minut w osolonej wodzie . Podawać w rosole lub polane tłuszczem.
Krok 3 - Ravioli z nadzieniem pieczarkowo- oliwkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 18.02.2015 11:06
bajecznie wyglądają
agnieszka214 18.02.2015 10:28
bardzo fajne połączenia smaków
zabcia117 18.02.2015 09:12
Bardzo smacznie wyglądają!
Babeczka35 18.02.2015 08:26
Smaczne pierożki:)
Magula 18.02.2015 07:46
mniam wyglądają smakowicie
Adamorek 17.02.2015 23:59
farsz godny polecenia
Pietruszka 17.02.2015 21:59
apetyczne pierożki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak