rarytas majerankowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    750 g
  • Sól czosnkowa jodowana Prymat

  • majeranek

    1 łyżeczka
  • cebula biała

    2
  • pomidory

    4
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso (wieprzowina bez kości) umyć, osuszyć, natrzeć przyprawami, zwinąć i związać. Cebule obrać, pokroić. Pomidory sparzyć, pokroić na kawałki. Mięso, cebule i pomidory, włożyc do naczynia żaroodpornego, zalać bulionem, przykryc i wstawić do piekarnika. Piec 2 godz. na ostatnie 10 min. wyjąć, sos doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat