Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 6
cukier 1,5 szk.
olej 6 łyżek
mąka pszenna 1,5 szk.
budyń śmietankowy 1
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Krem

mleko 3 szk.
mąka pszenna 1 szk.
cukier 3/4 szk.
aromat śmietankowy 0,5
masło 0,5

Posypka.

wiórki kokosowe 200 gr.
masło 2 łyżki
cukier 2 łyżki
aromat śmietankowy 0,5

Lista składników

dżem z czarnych porzeczek 1

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello.

Biszkopt-białka ubijamy z cukrem,dodajemy żółtka,mąkę,olej ,proszek do pieczenia i budyń.Wylewamy na blachę i pieczemy 30-40 min.w 150 st.Krem-2 szklanki mleka gotujemy,a do jednej dodajemy mąkę i cukier mieszamy.Jak mleko się będzie gotować,dodajemy mleko z mąką i cukrem i gotujemy na małym ogniu aż powstanie budyń,studzimy.Jak budyń będzie zimny dodajemy masło i pół aromatu,wszystko razem miksujemy do powstania kremu.Posypka-na patelnię wrzucamy cukier i masło,topimy na koniec dodajemy wiórki i aromat,czekamy aż ostygnie.Biszkopt przekrajamy ,dół smarujemy dżemem,potem połową kremu na to biszkopt,krem i posypujemy posypką.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak