Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello na herbatnikach

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki 3 opakowania
masło lub margaryna 250 gram
mleko 3,2% 3 szklanki
cukier 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opakowanie
budyń waniliowy 1 opakowanie
wiórki kokosowe 300 gram
sok z cytryny 1/2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello na herbatnikach

Dwie szklanki mleka przeznaczam na ugotowanie budyniu. W 1/2 szklanki mleka namaczam ok 200 -250 g wiórek, następnie zagotowuje i odstawiam aby wystygły. Resztę mleka gotuję, studzę i zużywam do namoczenia herbatników. Masło ucieram z cukrem i cukrem waniliowym, dodaję porcjami zimny budyń i sok z cytryny. Potem dodaję namoczone i wystudzone wiórki kokosowe. Każdy herbatnik moczę w mleku i układam na spodzie blaszki. Wykładam połowę masy kokosowej, przykrywam następną porcją namoczonych herbatników, na to ponownie masa kokosowa, a na wierzch herbatniki. Gotowe ciasto posypuję pozostałymi wiórkami i odstawiam do lodówki na ok 2-3 godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gabi44 12.03.2015 17:57
Bardzo smakowite.
misia53 12.03.2015 13:58
takie smaki właśnie lubię
IwonaDD 12.03.2015 13:54
pychota!!!!
Mama niejadka 12.03.2015 13:00
Pysznie wygląda
dodi 12.03.2015 12:34
ale apetyczny!!!!!!!!!!!
anula-d 12.03.2015 11:18
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak