Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello bez pieczenia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Masa

mleko 3 Szklanki
mąka pszenna 3 Łyżki
mąka ziemniaczana 3 Łyżki
żółtko jajek 3 Szt
cukier waniliowy 2 Łyżki
cukier 1.5 Szklanki

Dodatkowo

krakersy 2 Paczki
wiórki kokosowe 200 Gram
masło 250 Gram

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello bez pieczenia

W szklance mleka rozmieszać żółtka i mąki. Pozostałe 2 szklanki mleka zagotować z cukrami. Do gotującego się mleka wlać mieszankę z żółtkami. Gotować ciągle mieszając, żeby się nie przypaliło. Następnie odstawić do ostudzenia. Masło zmiksować i dodawać porcjami zimny budyń. Dodać prawie całe wiórki (odrobinę zostawić do dekoracji) , wymieszać. Krem podzielić na 3 części, jeśli robimy dużą blachę. Jeżeli mamy mniejszą blachę (26\21 cm) to na 4 części. Blachę wyłożyć folią. Położyć warstwę krakersów, na to masę. Czynność powtarzać tak, żeby na wierzchu była masa. Resztą wiórków posypać wierzch ciasta. Ciasto włożyć do lodówki najlepiej na całą noc, wtedy krakersy będą miękkie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 07.05.2017 17:27
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak