Rafaello bez pieczenia

Rafaello bez pieczenia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Masa

  • mleko

    3 Szklanki
  • mąka pszenna

    3 Łyżki
  • mąka ziemniaczana

    3 Łyżki
  • żółtko jajek

    3 Szt
  • cukier waniliowy

    2 Łyżki
  • cukier

    1.5 Szklanki

Dodatkowo

  • krakersy

    2 Paczki
  • wiórki kokosowe

    200 Gram
  • masło

    250 Gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W szklance mleka rozmieszać żółtka i mąki. Pozostałe 2 szklanki mleka zagotować z cukrami. Do gotującego się mleka wlać mieszankę z żółtkami. Gotować ciągle mieszając, żeby się nie przypaliło. Następnie odstawić do ostudzenia. Masło zmiksować i dodawać porcjami zimny budyń. Dodać prawie całe wiórki (odrobinę zostawić do dekoracji) , wymieszać. Krem podzielić na 3 części, jeśli robimy dużą blachę. Jeżeli mamy mniejszą blachę (26\21 cm) to na 4 części. Blachę wyłożyć folią. Położyć warstwę krakersów, na to masę. Czynność powtarzać tak, żeby na wierzchu była masa. Resztą wiórków posypać wierzch ciasta. Ciasto włożyć do lodówki najlepiej na całą noc, wtedy krakersy będą miękkie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 07.05.2017 17:27
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat