Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
mleko 2,5 szkl
cukier 0,5 szkl
mąka 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
masło 250 g 1 szt
wiórki kokosowe 150 g
rodzynki
mandarynki 2 szt
galaretka cytrynowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

Do mleka wsypać cukier,cukier wan,mąkę i mąkę ziemniaczaną .Wszystko wymieszac i cały czas mieszając ugotować budyń.Do gorącego budyniu dodac kostkę masła i zmiksować Na patelni uprażyć wiórki z dwiema łyzeczkami masła i tak uprazone wiórki dodać do masy budyniowej i wymieszać.Na biszkopt wyłozyć masę budyniową .Na masę posypałem rodzynki i pokroiłem w małe cząstki mandarynki.całość zalałem galaretką.
Przepis znalazłem tu na DS u Krzysztofa15.
Wypróbowałem i jest super!!Polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Danka 08.06.2014 20:01
kusząco wygląda :)
erym 14.05.2014 20:44
wyglada pieknie, brawo
berys18 12.04.2014 09:21
pięknie wyglada
Luki 05.01.2014 07:58
W takim razie ja też porywam przepis i wypróbuję
Maria 70 03.01.2014 22:36
Jak wypróbowany ,to może i ja spróbuję upiec.
Wiesława1 03.01.2014 20:00
pyszne ciacho
Adamorek 03.01.2014 19:49
super ciasteczko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak