Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rafaello

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jaja 4 szt
mąka pszenna 80 g
cukier 160 g
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
śmietana 30% 0,5 litra
śnieżka 2 szt
śmietan fix 2 szt
biała czekolada 100 g
advokat 100 ml
wiórki kokosowe 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello

Biszkopt :
Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę, dodawać stopniowo cukier, ubić na sztywno. Później dodawać po 1 żółtku i ubijać. Na koniec wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wmieszać delikatnie szpatułką. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 15 min. w temp. 180 st.

Masa:
Kremówkę dobrze schłodzić, a następnie ubić, dodać śnieżki, później białą czekoladę startą na tarce o drobnych oczkach i cały czas miksować.
50 g kokosu odłożyć do posypania ciasta, resztę wsypać do śmietany. Wlać adwokat i na końcu śmietan fixy, cały czas miksować. Na wystudzony biszkopt wyłożyć masę i równo rozsmarować, posypać kokosem. Chłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc.
Jeśli ciasto będą jadły dzieci advokata możemy spokojnie pominąć.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Romanowka 31.12.2013 10:53
Bardzo lubię to ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak