Przepis i sposób przygotowania na: Rafaello
Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę, dodawać stopniowo cukier, ubić na sztywno. Później dodawać po 1 żółtku i ubijać. Na koniec wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wmieszać delikatnie szpatułką. Wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 15 min. w temp. 180 st.
Masa:
Kremówkę dobrze schłodzić, a następnie ubić, dodać śnieżki, później białą czekoladę startą na tarce o drobnych oczkach i cały czas miksować.
50 g kokosu odłożyć do posypania ciasta, resztę wsypać do śmietany. Wlać adwokat i na końcu śmietan fixy, cały czas miksować. Na wystudzony biszkopt wyłożyć masę i równo rozsmarować, posypać kokosem. Chłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc.
Jeśli ciasto będą jadły dzieci advokata możemy spokojnie pominąć.
Smacznego :)