Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rafaello

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biała czekolada 200 g
wiórki kokosowe 30 g
masło 30 g
kremówka 50 ml
migdały

Przepis i sposób przygotowania na: rafaello

Kroki postępowania

1
Migdały zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 30 sekund. Po tym czasie ściągamy z migdałów skórki. Kremówkę przelewamy do rondelka, dodajemy wiórki kokosowe i połamaną białą czekoladę. Podgrzewamy, cały czas mieszając, aż do rozpuszczenia się czekolady - nie gotujemy!
Krok 1 - rafaello foto
2
Odstawiamy do ostudzenia i dodajemy utarte masło.
Krok 2 - rafaello foto
3
Odstawiamy do lodówki, żeby masa zgęstniała. Następnie formujemy kuleczki, w środek wkładamy migdał i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Schładzamy w lodówce.
Krok 3 - rafaello foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 13.01.2013 19:57
Smaczny deser.
halina17 13.01.2013 19:57
Smaczny deser.
halina17 13.01.2013 19:57
Smaczny deser.
angelika14 13.01.2013 17:28
pyszności
Magda24 13.01.2013 17:23
i jak orginał - pyszne :)
Bogusiaz 13.01.2013 17:08
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak