Rafaello

Rafaello

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • czekolada biała

    2 sztuki
  • śnieżka na mleko

    3 sztuki
  • wiórki kokosowe

    2,5 paczki
  • śmietana 18 proc

    2 sztuki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Rafaello

Śmietanę podgrzewamy w rondelku i dodajemy startą na tarce buałą czekoladę,mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Studzimy.
Do zimnej śmietany z czekoladą wsypujemy Śmieżki i ubijamy mikserem,na koniec ubijania dajemy wiórki kokosowe (2 paczki).
Masę wykładamy na upieczony według własnego przepisu biszkopt. Pół paczki wiórek,które nam zostały wysypujemy nawierzch placka. Pyycha! :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

dorota20w 16.09.2012 19:27
apetyczne
caralajna 03.02.2012 12:22
pyszne
Wacław 14.12.2011 22:00
przepyszne,mniam !
mari 07.12.2011 19:39
pychota, wypróbuje
Monika111 04.12.2011 13:14
polecam :)
Brigitte 04.12.2011 10:55
pychotka jak w raju. też robię- ale zupełnie inaczej. Twój przepis chyba jest lepszy - spróbuję podczas świąt - bracia kochają Rafaello :)
eduszo
eduszo 20.11.2011 14:34
Smakowite.
joanna77 18.11.2011 12:57
uwielbiam
AgaS10 18.11.2011 11:13
i to do księgi:)
iziona 18.11.2011 07:49
Robie takie ciasto jest boskie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat