Racuszki ziemniaczane

Racuszki ziemniaczane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    3 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

    do smaku
  • jajko

    1 szt
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • śmietana 12%

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Połowę ziemniaków zetrzeć na drobnych oczkach a resztę na grubych oczkach tarki.
Dodać śmietanę lub olej i od razu wymieszać. Dodać startą cebulę, jajko i obie mąki, wymieszać, doprawić do smaku i usmażyć na rumiano.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 05.03.2014 01:13
Zawsze dobre.
Grażyna13 28.02.2014 10:29
Pyszne racuszki :)
Grazyna0211 26.02.2014 14:17
pyszne jedzenie bardzo lubię
mysza75 22.02.2014 09:35
Takich jeszcze nie jadłam, pysznie wyglądają :-)
w mojej kuchni 21.02.2014 22:27
wyglądają na chrupiące jak lubię
SylwiaMagdaSabin 21.02.2014 21:01
lubie takie
Rafał10 21.02.2014 20:34
napewno pyszne:))
idealme 21.02.2014 19:58
bardzo smaczne :))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat