racuszki z twarożkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    20 dag
  • mleko

    1/2 szklanki
  • jaja

    2
  • mąka

    2/3 szklanki
  • cukier waniliowy

    1
  • cukier

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka wymieszać z pokruszonym twarogiem. Następnie dodać cukier i cukier waniliowy oraz cynamon. Wlać mleko i całość zmiksować na jednolitą masę. Dodać mąkę i pianę z białek. Tak przygotowane ciasto wykładać na patelnię w formie placuszków. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat