racuszki z twarogu

racuszki z twarogu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    35 dag
  • twaróg

    1/2 kg
  • śmietana

    1/3 szkl
  • masło

    trochę
  • jaja

    4 sztuki
  • tłuszcz

    4 łyżeczki
  • mąka

    5 łyżek
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg zemleć w maszynce razem z ugotowanymi uprzednio ziemniakami. Dodać śmietanę, masło, żółtka, trochę cukru - ucierać. Ubić pianę z białek i ostrożnie mieszając, dosypywać mąkę. Masę kłaść łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażyć nie rumieniąc. Podawać polane śmietaną i cukrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat