Racuszki z rabarbarem

Racuszki z rabarbarem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rabarbar

    30 dag
  • cukier

    4 łyżki
  • mąka

    2 szklanki
  • jajko

    2 sztuki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • jogurt brzoskwiniowy

    150 g
  • mleko

    3/4 szklanki
  • olej

    do smażenia
  • cukier puder

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rabarbar pokroić w małe kawałki ,wymieszać z cukrem i odstawić na chwilkę do momentu puszczenia soku .
W drugiej misce wymieszać suche składniki,dodać jajka,jogurt i mleko ,dokładnie wszystko wymieszać na koniec dodać rabarbar razem z sokiem.Odstawić na kilka minut ,aby ciasto odpoczęło .
Smażymy malutkie placuszki na gorącym oleju ,po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem i podajemy gorące i pachnące .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
goofy9 07.05.2013 22:12
pycha, z rabarbarem nie próbowałam
czekoladka_m 21.05.2012 13:18
A ja tu myślę co zrobić z moim rabarbarem:) Pychotki!!
Mirka-Ludomila 18.04.2012 19:42
pyszne
Zoso 15.03.2012 22:18
mniammm
IZABELA29 21.10.2011 10:51
pewnie smaczne zawsze robię z jabłkiem
Ewelina38 18.08.2011 11:21
świetny pomysł, moje dzieciaki uwielbiają takie placuszki z jabłuszkami, muszę wypróbować z rabarbarem....
pawel6 05.05.2011 19:05
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat