Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
cebula 1 sztuka
jogurt naturalny 1 szklanka
kefir 1 szklanka
mąka 1 szklanka
jajko 2 sztuki
olej 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z pieczarkami

Ciasto:

Jogurt łączymy z kefirem i żółtkami, dodajemy olej, przyprawy, mieszamy dodajemy mąkę i dobrze mieszamy, odstawiamy.
Pieczarki obieramy i kroimy w małą kosteczkę. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni smażymy cebulę razem z pieczarkami do zrumienienia. Zostawiamy do przestudzenia.
Wystudzone pieczarki dodajemy do ciasta, mieszamy. Ubijamy pianę z białek, dodajemy do ciasta i mieszamy. Na głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz nakładamy łyżką małe porcje ciasta, rumieniąc z obu stron. Po odsączeniu z tłuszczu układamy na półmisku. Podajemy ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 25.02.2014 22:58
o fajne pomysłowe, przepis się przyda bo zawsze robiłam na słodko
idealme 22.02.2014 16:32
bardzo smaczne :)
Zdzisław 22.02.2014 15:57
dla mnie smacznie podano danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak