Racuszki z opieńkami

Racuszki z opieńkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • mąka

  • mleko

    1 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • majeranek

    szczypta
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • tłuszcz do smażenia

  • opieńki

    200 ugotowane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajko roztrzepać dodać mleko mąkę proszek i przyprawy, wymieszać ciasto trochę gęściejsze niż na naleśniki, Dodać ugotowane grzybki, wymieszać i smażyć niewielkie placuszki ..

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Monika179 05.11.2010 20:45
wyglada apetycznie:)
PaniMISIOWA 14.10.2010 09:54
ja to sie boję grzybów blaszkowych (poza pieczarkami...)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat