Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z kefirem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1,5 szklanki
kefir 1 szklanka
jajko 1 sztuka
cukier 4-5 łyżeczek
proszek do pieczenia ok. 1/2 łyżeczki
skórka z cytryny 1/2 łyżeczki
olej do smażenia
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z kefirem

Jajko ucieram z cukrem i szczyptą soli na puszystą masę, stopniowo dolewam kefir - mieszam. Następnie dodaję resztę składników i wszystko razem miksuję do momentu, aż nie będzie grudek. Sparzoną i wyszorowaną cytrynę ścieram na tarce o drobnych oczkach i dodaję do ciasta. Na patelni rozgrzewam olej, nakładam placuszki i smażę z obu stron na złoty kolor. Gotowe podaję z cukrem lub ulubionymi powidłami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiesiek513 29.04.2016 11:15
Taki pyszności i ja sobie zrobię.
Wacław 28.04.2016 19:09
też lubię racuchy :-)
Bernadeta1 28.04.2016 17:33
bardzo takie lubię, pyszne
gregor# 28.04.2016 15:28
Pyszności, mniam
Róża1 28.04.2016 15:15
moje ulubione :-)
Justi2401 28.04.2016 14:51
Przepyszne racuszki :) Smak dzieciństwa.
Futka 28.04.2016 14:42
Świetne i bardzo apetyczne racuszki :)
Ewelina1991 28.04.2016 14:27
pyszne racuszki
dodi 28.04.2016 14:25
apetycznie wyglądają
Grazyna0211 28.04.2016 13:59
smaczne racuszki
kuchcik89 28.04.2016 12:51
jestem fanką wszelkiego rodzaju racuszków :) Twoje także wyglądają smakowicie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak