Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z jabłkami i aronią

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

piwo jasne 3/4 szkl
mąka pszenna 1,5 szkl
jajko 2 szt
sól 1/2 łyżeczki
cukier 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 2 łyżeczki
jabłka 3 szt
aronia 1/2 szkl
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z jabłkami i aronią

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, drobno posiekać. Do miski wlać piwo, dodać żółtka, sól, oba cukry, wymieszać. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, posiekane jabłka i aronię, zamieszać. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie połączyć z ciastem. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej, smażyć rumiane placuszki. Usmażone racuchy osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 04.02.2014 10:42
Ciekawi mnie ten dodatek aronii:)
ankaryba 28.02.2013 21:41
to coś dla mojego mężulka :-)
Iwusia 03.12.2012 23:33
ale smakowite placuszki
Katarzyna/kate1980 25.09.2012 20:19
pomysłowe
olkaaa 25.09.2012 19:23
z aronią jeszcze nie robiłam
romanrafal
romanrafal 25.09.2012 14:20
smaczne
motylwe 25.09.2012 10:32
pyszne racuszki
msmariusz 24.09.2012 21:09
smacznie
mela25 24.09.2012 21:01
przepyszne racuchy
angelika14 24.09.2012 20:35
apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak