racuszki z jablek i cukini

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłka

    1/2 kg
  • cukinia

    1 szt
  • mąka

    2 szklanki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • cynamon

    1 lyzeczka
  • proszek do pieczenia

    1 lyzka
  • olej do smażenia

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jablka obieramy ze skorki i scieramy natarce o duzych oczkach, dodajemy do tego starta cukinie ( nie moze byc wyrosnieta ), mieszamy z maka, cukrem, cynamonem i proszkiem do pieczenia. Ciasto nie moze byc rzadkie, gdyby takie bylo dodajemy wiecej maki. Smazymy niewielkie placuszki na rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 05.05.2013 11:28
bardzo smaczna potrawa
cooleczka 12.04.2013 10:02
zawsze takie robiłam, ale tylko z jabłkiem - muszę wypróbować tą wersję
Krystyna32 17.02.2013 07:01
pycha
Magdalena1110 01.10.2012 18:59
dobre
dorotka0000025 24.09.2012 15:00
polecam - zdrowe i sycace
Mariposas 23.09.2012 20:04
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat