Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki z jablek i cukini

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1/2 kg
cukinia 1 szt
mąka 2 szklanki
cukier 1/2 szklanki
cynamon 1 lyzeczka
proszek do pieczenia 1 lyzka
olej do smażenia wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki z jablek i cukini

Jablka obieramy ze skorki i scieramy natarce o duzych oczkach, dodajemy do tego starta cukinie ( nie moze byc wyrosnieta ), mieszamy z maka, cukrem, cynamonem i proszkiem do pieczenia. Ciasto nie moze byc rzadkie, gdyby takie bylo dodajemy wiecej maki. Smazymy niewielkie placuszki na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 05.05.2013 11:28
bardzo smaczna potrawa
cooleczka 12.04.2013 10:02
zawsze takie robiłam, ale tylko z jabłkiem - muszę wypróbować tą wersję
Krystyna32 17.02.2013 07:01
pycha
Magdalena1110 01.10.2012 18:59
dobre
dorotka0000025 24.09.2012 15:00
polecam - zdrowe i sycace
Mariposas 23.09.2012 20:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak