Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z cukinii z otrębami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 kg
ziemniaki 900 g
cebula biała 1 sztuka
jajko 2
Szczypiorek cienki 5 łyżek
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
otręby pszenne 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
olej do smażenia
pomidor
śmietana
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z cukinii z otrębami

Cukinię obieramy ze skóry i usuwamy nasiona.
Ziemniaki obieramy i razem z cukiną ścieramy na tarce jarzynowej.
Odciskamy z nadmiaru soku.

Dodajemy jajka, otręby, mąkę, pokrojoną w kostkę cebule i posiekany szczypiorek.
Doprawiamy do smaku pieprzem, solą,ziołami i Kucharkiem.
Dokładnie mieszamy.

Na rozgrzanym oleju smażymy niewielkich kształtów racuszki.
Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Podajemy z ćwiartkami pomidorów i śmietaną.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 04.02.2014 09:44
takie danie na obiad , to coś dla mnie
stokrotka 04.07.2013 22:33
świetny pomysł
Aneta41 26.01.2013 18:09
pyszne
czekoladka_m 10.12.2012 21:09
pyszne a jakie zdrowe;) Super!
ElizaT 13.09.2012 06:56
pomysłowo, mogą być dobre
olkaaa 26.08.2012 10:26
chętnie spróbuję
ben-ka 26.08.2012 09:01
takich nie robiłam.
jozefinach 23.08.2012 08:58
Uwielbiam.
caralajna 21.08.2012 16:45
bardzo apetyczne i zdrowe, coś dla mnie
pacpaw 20.08.2012 21:52
wyglądają superowo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak