Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki w jabłku

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1,5 szklanki
jajko 2 sztuki
mleko 2 szklanki
proszek do pieczenia 1/4 łyżeczki
cukier 2 płaskie łyżki
jabłka 3 sztuki
cukier puder do posypania
olej do smażenia

Porada

Jest to odwrotność popularnych „jabłek w cieście”.

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki w jabłku

Do miski wsypać mąkę, proszek, dodać jajka, cukier i mleko. Składniki dokładnie wymieszać za pomocą miksera. Ciasto ma mieć konsystencje gęstej śmietany. Usmażyć 6 placuszków na rozgrzanym oleju.

Jabłka umyć, każde przekroić w poprzek na 3 części, usunąć środki i przełożyć placuszkami. Tak przygotowane jabłka wstawiamy do piekarnika na około 25 minut w temperaturze 170°C.
Wyjmujemy, posypujemy cukrem pudrem i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 02.07.2015 17:51
pomysłowe - pewnie pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak