Racuszki śliwkowe

Racuszki śliwkowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki bez pestek

    40 dag
  • jajko

    2 szt
  • maślanka

    2 szkl
  • mąka

    2 szkl
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

  • cukier

    2 łyżki
  • cukier puder do posypania

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Racuszki śliwkowe

Z jajek, mąki, cukrów, maślanki i proszku do pieczenia zarobić ciasto. Dodać wypestkowane, pokrojone na kawałeczki śliwki.Wymiesząć, smazyć na oleju na złoty kolor.Posypać cukrem pudrem i ...SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

gusia1000 05.07.2015 16:20
Na pewno dobre.
ziutula
ziutula 26.09.2012 14:55
na podwieczorek lub kolację pyszne...
Anna133 17.04.2012 16:12
szkoda że bez zdjecia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat