Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki na serkach homogenizowanych

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek homogenizowany 2
jajko 5
mąka 3 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
cukier 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki na serkach homogenizowanych

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia.
Białka ubij na sztywną pianę wraz z solą,żółtka utrzyj na kogel mogel z cukrem.
Do ubitej piany stopniowo dodawaj żółtka,serki i mąkę,cały czas mieszając.
W głębokiej patelni rozgrzej łuszcz. Łyżką nakładaj porcje ciasta i smaż z obu stron na złoty kolor.
Placuszki odsącz z nadmiaru tłuszczu i od razu posyp cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 20.10.2015 20:28
ładnie podane
AnnieB 01.08.2015 10:28
Mmmmm dawno takich nie jadłam.
Futka 01.08.2015 09:56
wspaniałe i bardzo smakowite racuszki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak