Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki jak u babci

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 3,2% 600 ml
mąka pszenna 40 dkg
jajko 2
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier kryształ 1 łyżka
cukier waniliowy 1
olej do smażenia
jabłka 6 dużych
cukier puder do posypania
cynamon 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki jak u babci

Jajka zmieszać z mąką, mlekiem, cukrem, proszkiem do pieczenia i cynamonem. Wymieszać mikserem na gładkie, gęste ciasto. Odstawić na ok godzinę. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, dodać do ciasta. Sok z jabłek sprawi, że ciasto nie będzie już takie gęste. Jabłek ma być dużo :) Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po przestygnięciu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agata3 25.01.2014 14:11
domowe smaki, super:)
Piotr-21 25.01.2014 14:07
pyszne racuchy
Barbara/zuza22_85 25.01.2014 13:52
bardzo dobre
Konczi 25.01.2014 13:38
takie to ja lubię :)
SylwiaMagdaSabin 25.01.2014 13:29
Często robię je.
monisia1977 25.01.2014 12:57
mniam pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak