Racuszki \"Jabłuszko\"

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    1 sztuka
  • mąka

    300 gram
  • mleko

    0.5 litra
  • jajko

    1 sztuka
  • oliwa

    1 łyżka
  • cukier puder

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Racuszki \"Jabłuszko\" foto
Na samym początku umyj jabłko, a następnie obierz go ze skórki.
Krok 2 - Racuszki \"Jabłuszko\" foto
Następnie jabłko pokrój na duże kawałki, tak jak jest to widoczne na zdjęciu:)
Krok 3 - Racuszki \"Jabłuszko\" foto
Zrób ciasto: do mleka dodaj jajko, łyżkę oliwy, trochę soli i mąkę.
Potem jabłka pojedynczo zamaczaj w cieście.
Krok 4 - Racuszki \"Jabłuszko\" foto
tak wykonane racuszki połóż na rozgrzaną patelnię.
Krok 5 - Racuszki \"Jabłuszko\" foto
Upieczone racuszki poukładaj na talerzu i posyp cukrem pudrem. Najlepiej smakują gorące, wyśmienite są również z dodatkiem dżemu truskawkowego:) Smacznego:P:P:P

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 25.12.2012 19:55
na jedno jabłko ciasto z takiej ilości składników???
pacpaw 25.11.2012 11:30
jadłem kiedyś takie racuszki. Są znakomite!
Norgiusz 05.07.2012 10:34
uwielbiam racuchy z jabłkiem
Ela15 29.06.2012 09:22
smaczne
bgs1984 28.04.2012 21:37
mniam
Beatris 26.03.2012 10:40
Bardzo apetyczne racuszki.
daria899 28.02.2012 23:26
lubię
Magdalena1110 15.02.2012 16:50
lubię
cooleczka 13.02.2012 19:50
jakie puszyste :)
ladymoon 09.01.2012 16:42
ciekawe to jabluszko w ciescie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat