Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki dyniowe z kiełbasą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 75 dag
kiełbasa 25 dag/wiejska
jajko 2 szt
mąka 2/3 szklanki
masło 1 łyżka
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki dyniowe z kiełbasą

Wykonanie:
Dynię obrać, usunąć pestki drobno posiekać blenderem. Kiełbasę również drobno posiekać lub zmielić, a żółtka utrzeć z masłem. Połączyć wszystkie składniki, dodać ubitą pianę z białek, posolić do smaku i wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron i podawać z dodatkiem sosów np. pomidorowym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 23.07.2015 11:16
pomysłowe te racuszki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak