Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z twarogiem i jabłkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 sztuki
jajko 3 sztuki
jogurt naturalny 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
cukier 2 łyżki
cynamon do smaku
olej do smażenia
ser biały 25 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z twarogiem i jabłkiem

Kroki postępowania

1
Jabłka obieramy kroimy w kostkę.
Krok 1 - Racuchy z twarogiem i jabłkiem foto
2
Do miski przekładamy kostkę chudego twarogu, jogurt naturalny, mąkę, cukier i wbijamy 3 żółtka, zaś białka dajemy do oddzielnej miski.
Krok 2 - Racuchy z twarogiem i jabłkiem foto
3
Białka ubijamy na sztywną pianę. Twaróg z jogurtem, żółtkami, cukrem i mąką miksujemy razem i na końcu łączymy z ubitą pianą z jajek.
Krok 3 - Racuchy z twarogiem i jabłkiem foto
4
Do masy twarogowej dodajemy pokrojone jabłka i cynamon do smaku.
Krok 4 - Racuchy z twarogiem i jabłkiem foto
5
Wykładamy łyżką ciasto na rozgrzaną patelnię i pieczemy racuchy z obu stron.
Smacznego.
Krok 5 - Racuchy z twarogiem i jabłkiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 24.02.2013 17:12
pysznosci!
pycia9 22.02.2013 19:59
pycha
Wiesława1 22.02.2013 14:03
pyszniutkie
monisia1977 22.02.2013 13:26
pycha
Piter 31 22.02.2013 12:38
Fajny pomysł.
-Natka- 22.02.2013 12:08
Bardzo lubię takie racuszki! Do tego jeszcze kleks śmietany i można zajadać. :)
gosia1988 22.02.2013 11:56
uwielbiam racuchy :)
gosia56 22.02.2013 11:28
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak