Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z ryżu i truskawek

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 worki
jajko 2 sztuki
cukier 1 łyżka
mąka pszenna 0,75 szklanki
mleko 0,5 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
truskawki 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z ryżu i truskawek

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować i lekko przestudzić, dodać do niego pokrojone truskawki.
Krok 1 - Racuchy z ryżu i truskawek foto
2
Dodać jajka, cukier oraz mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia, wymieszać i na koniec dolać mleko.
Krok 2 - Racuchy z ryżu i truskawek foto
3
Na patelni podgrzać niewielką ilość oleju i kłaść łyżką porcje ciasta formując małe placuszki, smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu, podawać gorące posypane spora ilością cukru pudru.
Krok 3 - Racuchy z ryżu i truskawek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiesiek513 02.06.2014 15:41
rewelacja,właśnie jestem w trakcie realizacji.
norweska20 07.05.2014 17:58
ale fajna propozycja
barbara11561 07.05.2014 17:08
bardzo smacznie wyglądają:)
IlonaAlbertos 07.05.2014 16:49
Genialny pomysł na racuchy.
nogawkuchni 07.05.2014 16:17
Bardzo fajny,ciekawy pomysł,wyglądają pysznie i z pewnością rewelacyjnie smakują.
Krysia_S 07.05.2014 15:30
Jakie pyszne ;)
Marta1986 07.05.2014 15:24
pysznie wygladają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak