Racuchy z ryżu i truskawek

Racuchy z ryżu i truskawek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    2 worki
  • jajko

    2 sztuki
  • cukier

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    0,75 szklanki
  • mleko

    0,5 szklanki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • truskawki

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Racuchy z ryżu i truskawek foto
Ryż ugotować i lekko przestudzić, dodać do niego pokrojone truskawki.
Krok 2 - Racuchy z ryżu i truskawek foto
Dodać jajka, cukier oraz mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia, wymieszać i na koniec dolać mleko.
Krok 3 - Racuchy z ryżu i truskawek foto
Na patelni podgrzać niewielką ilość oleju i kłaść łyżką porcje ciasta formując małe placuszki, smażyć z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć z nadmiaru tłuszczu, podawać gorące posypane spora ilością cukru pudru.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wiesiek513 02.06.2014 15:41
rewelacja,właśnie jestem w trakcie realizacji.
norweska20 07.05.2014 17:58
ale fajna propozycja
barbara11561 07.05.2014 17:08
bardzo smacznie wyglądają:)
IlonaAlbertos 07.05.2014 16:49
Genialny pomysł na racuchy.
nogawkuchni 07.05.2014 16:17
Bardzo fajny,ciekawy pomysł,wyglądają pysznie i z pewnością rewelacyjnie smakują.
Krysia_S 07.05.2014 15:30
Jakie pyszne ;)
Marta1986 07.05.2014 15:24
pysznie wygladają

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat