Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z porzeczkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek Danio waniliowy szt
mleko 0.5 szklanki
jajko szt
proszek do pieczenia łyżeczka
cukier 3 łyżki
mąka
sól szczypta
porzeczki z kompotu

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z porzeczkami

Serek, jajko, mleko mieszamy razem,słodzimy do smaku. Dodajemy mąkę wymieszaną z szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Na koniec wrzucamy odcedzone porzeczki z kompotu. Ciasto ma być gęste jak śmietana. Łyżką nakładamy na patelnię nagrzaną tłuszczem w niewielkich odstępach ponieważ ciasto troszkę sie rozlewa. Smażymy na lekko rumiany kolor z dwóch stron (pilnujemy aby sie nie przypaliły).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 25.01.2013 22:09
wyglądają wyśmienicie
gosia561 25.01.2013 21:30
robiłam tylko z jabłkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak