racuchy z kwaśnego mleka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kwaśne mleko

    1/2 l
  • mąka pszenna

    40 dag
  • jajko

    2 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • tłuszcz

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać. Mleko z jajkami, mąką, proszkiem do pieczenia i solą wybijać trzepaczką na gładką masę. Ciasto powinno mieć konsystencję kwaśnej śmietany. kłaść na rozgrzany tłuszcz, smażyć z obu stron. Podawać na gorąco posypane cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gosia20 09.05.2012 13:30
takie moja babcia robiła...pycha
Adamorek 17.03.2012 16:42
dobra sprawa
ewaa 27.02.2012 17:00
pyszności
zdzislawa2 19.02.2012 15:40
wyborne
szajba2 01.01.2012 16:15
super
Barbara55 09.12.2011 11:13
super
malaczarna23 18.08.2011 10:01
pyszne
Andzia1977 24.07.2011 19:39
do tego śmietana z cukrem i pyszotka
ronald88 22.06.2011 08:53
super
Jaheira11 12.06.2011 23:14
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat