Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z kiszonką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 200 g
cebula 1 szt
papryka czerwona 1 szt
jajko 1 szt
mąka 2 szkl
mleko 1 szkl
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z kiszonką

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać , posiekać i dodać do kapusty kiszonej. Całość zalać wodą i gotować aż będzie miękkie. Miękką odcedzamy , studzimy i kroimy drobno.
Krok 1 - Racuchy z kiszonką  foto
2
Mleko jajko i mąkę zmiksować.
Krok 2 - Racuchy z kiszonką  foto
3
Do ciasta dodać kapustę kiszoną
Krok 3 - Racuchy z kiszonką  foto
4
oraz pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną.
Krok 4 - Racuchy z kiszonką  foto
5
Całość wymieszać i doprawić do smaku.
Krok 5 - Racuchy z kiszonką  foto
6
Masę nakładać na rozgrzany olej formując placki. Smażyć z obu stron
Krok 6 - Racuchy z kiszonką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak