Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkiem i dżemem truskawkowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 l
mąka 2 szkl
jajko 2 szt
cukier 1 łyżka
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
sól szczypta
jabłka 2 szt
dżem truskawkowy 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkiem i dżemem truskawkowym

Do mleka dodajemy mąkę, jajka, cukier, sól i sodę. Miksujemy na jednolitą masę. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki. Dodajmy do masy i smażymy racuchy na rozgrzanym oleju. Układamy na talerz i na każdym smarujemy dżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 04.06.2014 18:09
mniam mniam :-)
JOANNA16 02.06.2014 15:25
mmm wyglądają pysznie, aż by się zjadło

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak