Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 50 g
mleko 2 szkl
mąka tortowa 2 szkl
cukier 4 łyzki
jajko 2 szt
jabłka 1 szt
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkiem

Drożdże zasypać 1 łyzką cukru i rozgnieść widelcem aż się rozpuszczą.Mleko podgrzać,dodać cukier,rozpuszczone rożdże.Wbić jajka i wszypać mąkę.Wszysko dobrze wymieszać drewniana łyżka dodająć pokrojone w drobną kostę jabłko.Następnie przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.Gdy ciasto ładnie wyrośnie.Smazymy racuchy ,nakładając łyżką umoczoną w letniej wodzie porcje ciasta na rozgrzany olej.Smarzymy z obu stron na złoto.Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wiesława1 13.04.2014 07:54
bardzo często robię
Małgorzata9 12.04.2014 21:34
lubię takie placuszki
Smaczna_B 12.04.2014 16:45
pyszne są z jabłkami
Beatris 12.04.2014 10:55
Bardzo lubię takie racuszki...
berys18 12.04.2014 09:19
bardzo piękne racuchy
nogawkuchni 12.04.2014 09:14
Pyszne racuszki,uwielbiam je z z dodatkiem jabłka,chętnie zjadam takie racuszki na śniadanie do kawy,kakao lub na kolację z zimnym mlekiem.
Krystyna32 12.04.2014 08:53
apetyczne !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak