Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej

Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna pełnoziarnista

    20 dag
  • mleko

    1 szkl
  • cukier

    1,5 łyżki
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • jajko

    1 szt
  • Soda oczyszczona Prymat

    0,5 łyżeczki
  • sól

    1/3 łyżeczki
  • jabłka

    3-4 szt
  • olej do smażenia

  • cukier puder

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej

Kroki postępowania

Krok 1 - Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej foto
Do głębokiego naczynia wbić jajko, dodać mleko, cukier i cukier z wanilią, zmiksować.
Krok 2 - Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej foto
Następnie dodać sodę oczyszczoną, zamieszać łyżką, wsypać mąkę i sól, niedokładnie wymieszać.
Krok 3 - Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej foto
Obrane jabłka bez gniazd nasiennych posiekać. Połączyć z ciastem delikatnie mieszając.
Krok 4 - Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej foto
Na patelnię z rozgrzanym olejem łyżką nakładać nieduże porcje ciasta.
Krok 5 - Racuchy z jabłkami z mąki pełnoziarnistej foto
Smażyć z obu stron na złoty kolor. Usmażone racuszki osączyć na papierowym ręczniku.
Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Krzysztof15 27.06.2017 06:16
bardzo lubię
Franciszek 27.06.2017 00:20
dobre rasuchy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat