Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami i bananami
Racuchy z jabłkiem i bananem to prosty przepis na wyjątkową przekąskę, a nawet danie główne. Dodatek bananów sprawia, że placuszki są słodkie, dlatego do samego ciasta nie dodajemy cukru. Jeśli wybierzecie banany dojrzałe, które nabrały już ciemnobrązowego koloru tym lepiej. Wtedy macie pewność, że ich słodycz będzie najintensywniejsza. Wybierając jabłka, również możecie dodać te odmiany słodkie, ale te lekko kwaśne również sprawdzą się tutaj idealnie. Podczas przygotowywania racuchów z jabłkiem i bananem, pokrójcie jabłka, a banany jeśli będą bardzo miękkie wystarczy rozgnieść widelcem. Mieszając ze sobą wszystkie składniki powinniście otrzymać konsystencję naleśników, tak by były idealne. Koniecznie wypróbujcie ten przepis!
1. Jabłka i banany obieramy i kroimy w dużą kostkę.
2. Do miski wsypujemy mąkę, mleko, sól i jaja - przygotowujemy ciasto jak do naleśników. Dodajemy do ciasta pokrojone banany, jabłka oraz rodzynki.
3. Placki smażymy na patelni do zarumienienia. Do smaku posypujemy ciepłe placki cukrem pudrem.