Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • słodkie mleko

    1/2 l
  • jajko

    2 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier

    1 łyżka
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • mąka pszenna

    40 dag
  • tłuszcz

    do smażenia
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Racuchy z jabłkami

Mleko wymieszać z żółtkami, solą cukrem, mąka oraz proszkiem do pieczenia. Z białek ubic pianę i lekko wmieszać do ciasta. Jabłka najlepiej miękkie - obrać, pokroić w krążki. Krążki jabłek nabijać na widelec, zanurzać w cieście i kłaść na rozgrzany tłuszcz, smażyc z obu stron. Podawać na gorąco, posypane cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

mariola7 04.02.2013 10:18
pycha
szajba2 01.01.2012 16:14
bardzo
Barbara55 09.12.2011 11:12
mniam
Reda 09.10.2011 07:26
pycha
tomek18 25.07.2011 13:52
super
darus 12.07.2011 22:15
pyszne
pacpaw 03.07.2011 22:48
cudeńka
Magda60 26.06.2011 22:45
niezle
Magda60 26.06.2011 22:45
niezle
KasiaK90 13.04.2011 17:24
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat