Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RACUCHY Z JABŁKAMI

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 2,5 szklanki
jajko 2 sztuki
mleko ciepłe 1,5 szklanki
cukier 2 łyżki
drożdże 3 dag
jabłka 3 sztuki
cynamon 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: RACUCHY Z JABŁKAMI

- do letniego mleka dodać pokruszone drożdże i cukier, rozpuścić i odstawić na ok. 15min. do spęcznienia
- jajka rozbełtać, lekko posolić
- do drożdży z mlekiem dodać jajka, mąkę, starte jabłka i wg uznania cynamon. Wyrobić. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia
- Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Posypać cukrem pudrem.

SMACZNEGO!!! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 16.06.2013 00:10
moje ulubione z jabłkami
dorotka0000025 13.06.2013 15:21
lubie czesto robie
Klausia 12.06.2013 18:32
oj dobre jedzonko :)
Gary Michy 07.06.2013 21:43
Bardzo apetyczne, pycha! :)
Megg 07.06.2013 17:56
pyszne racuszki
Janina 07.06.2013 16:44
Mój mąż jadłby racuchy na okrągło - pyszne;)
Pietruszka 07.06.2013 16:13
uwielbiam takie racuchy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak