Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2,5 szklanki
jajko 2 szt.
mleko 1,5 szklanki
cukier 2 łyżki
drożdże 3 dag
jabłka 3 szt.
cynamon 1 łyżeczka
sól do smaku 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

1. Mleko podgrzać. Do letniego mleka dodać pokruszone drożdże i cukier

2. Jajka rozbełtać, lekko posolić

3. Do drożdży z mlekiem dodać jajka, mąkę, starte jabłka, cynamon. Wyrobić. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

4. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Posypać cukrem pudrem.

SMACZNEGO!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 27.06.2013 16:25
lubię takie placuszki szczególnie na drożdżach
Bernadeta1 07.06.2013 14:57
lubię racuchy z jabłkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak