Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3-5 szt
mleko 1 szkl
jajko 1 szt
cukier 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 2 szkl
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Kroki postępowania

1
Jabłka umyć , obrać i pokroić w kostkę.
Krok 1 - Racuchy z jabłkami  foto
2
Jajko ubijamy z cukrem na puszystą masę do masy dodajemy na przemian mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wlewamy mleko. Dodajemy jabłka i mieszamy.
Krok 2 - Racuchy z jabłkami  foto
3
Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy łyżką porcję placków , smażymy z obu stron na małym ogniu.
Krok 3 - Racuchy z jabłkami  foto
4
Ostudzone racuszki posypać cukrem pudrem.
Krok 4 - Racuchy z jabłkami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 27.03.2016 21:19
Po świętach sobie zrobię:)
Krystyna32 27.03.2016 09:55
bardzo lubię
gosia56 27.03.2016 09:52
moje ulubione
Iwusia 26.03.2016 23:52
lubie takie placuszki - racuszki
Renataj 26.03.2016 23:34
uwielbiam racuchy:)
gosia1988 26.03.2016 21:52
Lubię takie
mirosława4 26.03.2016 18:59
zjadłabym jednego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak