Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka tortowa 400 gram
jajko 3 szt
jogurt naturalny 300 ml
cukier 200 gram
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jabłka 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami

Niby nic takiego jednak składniki muszą być dobrze ubite.

Jaja ubijamy z cukrem na puch, podwaja nam się a nawet potraja masa ale tak ma być.

Teraz dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i jogurt naturalny .

Jabłka myjemy i ścieramy na tarce razem ze skórką , odciskamy sok .

Dodajemy jabłka starte do masy i mieszamy łyżką.

Smażymy na oleju rzepakowym. Na rumiany kolor pilnując by się upiekły w środku.

Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

Pyszne są.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 06.07.2014 11:06
smak dzieciństwa - uwielbiam :)
marcia7 04.07.2014 15:34
ale smaczne jabłka
Beatris 04.07.2014 14:29
Uwielbiam takie racuszki:)
Agata3 04.07.2014 13:09
już dawno nie jadłam a przecież są takie dobre :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak