Racuchy z dżemem truskawkowym, opruszone cukrem pudrem.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4 sztuki
  • serek homogenizowany

    400 gram
  • śmietanka kremowa

    1 szklanka
  • mąka

    ile wejdzie konsystencja gęstej smietany
  • olej

    2 łyzki
  • cukier

    4 łyzki
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier puder

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka miksujemy z serkiem homogenizowanym, dodajemy cukier, olej, śmietanę . Gdy ciasto będzie miało gładką konsystencję , do ciasta przesiewamy mąkę z proszkiem. Dalej dokładnie miksujemy. Następnie na rozgrzanej patelni smażymy małe placuszki. Placki układamy w wieżyczkę, dekorujemy dżemem i cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewelinapac 15.11.2012 18:31
Weż ty mi daaj babo spokój , bo mam cie dość
Henryka2 15.11.2012 15:02
A przepis skądś skopiowany, bo błędy z tytułu się nie powtarzają a i styl profesjonalny....
Henryka2 15.11.2012 15:00
ewelka, Twoje byki to rewelka! A może by tak przed opublikowaniem sprawdzić pisownię i nie kompromitować się?!
Miki 15.11.2012 12:45
super
kamyk 15.11.2012 12:25
racuszki moje ulubione

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat